Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

MEMEDE BİR TUHAFLIK HİSSETTİYSENİZ

Anasayfa  /  Genel   /  MEMEDE BİR TUHAFLIK HİSSETTİYSENİZ

MEMEDE BİR TUHAFLIK HİSSETTİYSENİZ

Kendi bedeninizi en iyi kendiniz tanırsınız. Yaşınız ve yakınmanız ne olursa olsun, eğer memenizde daha önce olmayan bir tuhaflık hissederseniz bir genel cerrahi uzmanına muayene olmanızı öneririm. Çok büyük olasılıkla şikayetleriniz iyi huylu ve önemi düşük nedenlere bağlıdır. Ancak biz hekimler çoğu zaman, bu küçük şikayetleri değerlendirirken ileride sorun çıkaracak bir çok bulgulara ve erken evre meme kanserine rastlarız. Öncelikli olan memede hissedilen tuhaflığın kanser ya da kanserleşecek bir doku ile ilişkinin olup olmadığını belirlemektir. Memedeki ağrı çoğu zaman iyi huylu durumlarda ortaya çıkar. Ancak nadir de olsa kansere bağlı olduğunu bilin.

Meme kanseri çoğu zaman ağrısız bir kitle hissi ile farkedilir. Kitle zaman içinde çok yavaş sertleştiği için hastaların bir kısmı önemsemez. Oysa bu kitle bir kanserse önemsememek çok kritik bir hatadır. Memede bariz bir kütle hissi daima anormal bir durumdur. Büyük olasılıkla iyi huyludur ancak asla normal bir şey değildir ve hekime gitmeyi gerektirir.

Meme başından kendiliğinde bir akıntının olması daima anormal bir durumdur ve hekime gitmeyi gerektirir. Meme başından gelen özellikle kanlı ve su akışkanlığında olan akıntılar hiç de az olmayan bir ihtimalle kanser ya da kanserleşecek bir lezyondan kaynaklanabilir.

Meme başında çıkan yara, Paget hastalığı denen özel bir kanser türünden kaynaklanabilir. Özellikle tek taraflı meme başı yara gelişimi kanser habercisi olabilir ve hekime gitmeyi gerektirir.