Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

MEMEYİ BOŞALTMA VE SİLİKON PROTEZLE YENİ MEME OLUŞTURMA

Anasayfa  /  Genel   /  MEMEYİ BOŞALTMA VE SİLİKON PROTEZLE YENİ MEME OLUŞTURMA

MEMEYİ BOŞALTMA VE SİLİKON PROTEZLE YENİ MEME OLUŞTURMA

Özellikle Angelina Jolie nin bu ameliyatı geçirmesinden sonra bu cerrahi yöntem, dünyada son derece yaygınlaşmış, büyük talep ve beğeni görmüştür.

Bu ameliyat teknik anlamda Meme başı koruyucu mastektomi ve eş zamanlı implant rekonstrüksiyonu (Nipple sparing mastectomy (NSM)+ Immediate breast reconstruction with silicon implant) olarak adlandırılmaktadır.  Meme başlarının da çıkarıldığı yöntem, “skin-sparing mastectomy” (SSM) olarak bilinmektedir.

Angelina Jolie de olduğu gibi çok yüksek meme kanseri riski varlığında NSM bilinen etkili korunma yöntemidir.

Bu ameliyat meme büyütme ya da meme küçültme gibi sadece estetik amaçlı bir işlem değildir. Daha doğru bir ifadeyle uygun bir gerekçe olmadan yapılmaması gereken kapsamlı bir cerrahi işlemdir. Bu gerekçeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Angelina Jolie gibi yüksek meme kanseri riski varlığı (yüksek risk sitemizin diğer bölümlerinde mevcuttur). Riskli mutasyon taşıyıcıları
  • Memede birden fazla/ çok odaklı tümör veya tümörleşecek lezyon varlığı
  • Memede yaygın habis mikrokalsifikasyonların varlığı
  • Birden fazla tekrarlanan meme biyopsilerinde kanser riskinin arttığı patoloji raporları
  • Kemoterapi ile meme tümörü oldukça küçülen ya da kaybolan hastalar.

Meme kanseri için, özellikle 50 yaş altı grubunda, her iki memede lezyon ya da tümör varlığında, çok odaklı meme kanserinde (meme kanserli hastaların dörtte birinde birden fazla odak söz konusudur) ya da meme kanserinden kurtulup daha iyi meme estetiği arzu edenlerde son derece iyi bir cerrahi tedavi seçeneğidir. Üstelik koltuk altı yayılımı olmayan hastalarda radyoterapi gereksinimini ortadan kaldırmaktadır.

Bu ameliyatta amaç, meme başı bölgesi ve meme derisinin korunarak olabildiğince çok meme dokusunun çıkarılması oluşan boşluğun kas altı ya da kas üstü silikon protezle doldurularak yeni bir meme oluşturulmasıdır (Resimlere bakınız).  İşlem hemen daima iki taraflı uygulanmaktadır. Bu durum hem ideal bir simetrizasyon sağlar, hem de kanserli olmayan memede kanser gelişimini önemli ölçüde azaltmaktadır.

Hali hazırda pektoral kas önü ve kas arkası meme protezleri mevcuttur. Kişisel olarak, pektoral kas önü hafif meme protezlerini tercih ediyorum.  Ameliyat sonrası dönem çok daha konforlu ve daha iyi estetik sonuçları mevcut. (Resim 1, 2).

MEME BOŞALTMA VE SİLİKON PROTEZLE YENİDEN MEME OLUŞTURMA İŞLEMİ,  BİRÇOK DURUMDA ÇOK İDEAL BİR SEÇENEKTİR.