Feugiat nulla facilisis at vero eros et curt accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril.
+ (123) 1800-453-1546
info@example.com

Related Posts

MEME KANSERİ TANISI ALDIYSANIZ

Anasayfa  /  Genel   /  MEME KANSERİ TANISI ALDIYSANIZ

MEME KANSERİ TANISI ALDIYSANIZ

Eğer bir şekilde meme kanseri tanısı aldıysanız, lütfen paniğe kapılmayın. İnanın her aşamada çok etkili tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Meme kanserinin 4 evresi ve 5 patolojik tipi bulunmaktadır. Hastalığın akıbetini çoğunlukla bunlar belirlemektedir ancak bu konuyu daha ayrıntılı anlamak için lütfen birincil hekiminizle görüşünüz (Birincil hekim çoğunlukla biz meme cerrahlarıdır). Tedavi süreci, hormonal tedavi hariç birkaç ay sürebilir ve bu süreç, birkaç uzmanlık alanının uygulayacağı ardışık tedaviler ile tamamlanmaktadır. Bu süreçte hasta-hekim ilişkisi, hastanın hekimine inanması ve güvenmesi çok önemlidir. Hastalık durumunuz ve tedavi planlaması aşamasında birkaç hekimden görüş almak mümkünse çok iyi olur. Modern kanser tedavisi çok disiplinli heyetlerle planlanmaktadır. Kuşkusuz bu heyetlerde yer alan hekimlerin bilgili olmaları, bilgilerini güncellemeleri ve daha da önemlisi birbirleriyle uyum içerisinde çalışmaları ve sağlıklı yargıya varmaları çok önemlidir. Tedavi sürecinde ulaşılabilir olmak çok önemlidir.

Başka bir deyişle ideal olan şey, süreçte başınız her sıkıştığında veya tedavi ile ilgili bir sorun yaşadığınızda hekiminize ulaşabilmektir. Ameliyat sürecinde cerraha, kemoterapi sürecinde medikal onkoloğa, ışın tedavisi sırasında radyoterapiste ulaşmak (gereklilik halinde) kanımca çok önemlidir.

İlk 2 evre, erken meme kanseri olarak tanımlanır ve hemen daima tedavi cerrahi ile başlar. Cerrahi tedavi sonrasında yara iyileşmesi tamamlandığında kemoterapi ve radyoterapi eklenir. Tedavi ardışıklığına veya uygulanacak tedavinin gerekliliğine, temelde ilgili branş karar vermektedir, ancak disiplinler bu aşamalarda karşılıklı görüşerek uygun tedavi yargısına ulaşırlar. Tümör başlangıçta hangi evrede olursa olsun, vücut yayılımının olup olmadığı incelenir. Bu aşamada genellikle PET-BT uygulanmakla birlikte, üç lü taramada uygun bir yöntemdir (Akciğer tomografisi, kemik sintigrafisi ve karın sonografisi).

Evre 3 genellikle sistemik tedavi olarak kemoterapi ile başlar, tedavi yanıtı alındıktan sonra ameliyat ve nihayet yara iyileşmesinden sonra radyoterapi ile sürdürülür. Çoğu zaman evre 3, evre 1 ve 2 ye gerilemektedir. Evre 1 e gerilemiş olan bir hasta, diğer orijinal evre 1 hastalarla aynı akibete sahiptir. Gerilemiş evre 1 e sahip hastalarda diğer erken evre hastalarında uygulanan ameliyatlar rahatlıkla uygulanmaktadır. Aynı durum Evre 4 için de geçerlidir.